diumenge, 13 de gener del 2013

Pastissets

Per fer pastissets segons l'avi necessitam:
  • 1 Kg de farina
  • 400 gr de sucre
  • 400 gr de seu (mantega de porc)
  • 6 vermells d'ou
  • pell d'una llimona rallada
  • Floreti
Per fer es pastissets es posa sa farina com si fos un volcà i en es cràter hi mesclam tots els altres ingredients. Continuam mesclant agafant sa farina a poc a poc i s'ha d'anar amassant fins que queda una pasta consistent. (Costa una mica arribar en es punt de poder passar-hi un curró ja que és una pasta que s'esmicola molt, però s'ha de tenir paciència)
Una volta no es desfà es  fan bolles amb sa pasta i s'aplana fins que sigui més o manco de mig centímetre. És en aquest moment en que els hi donem sa forma amb el motllo, una flor de sis puntes. A jo personalment m'agrada fer servir es de "macarrons de Ciutadella" que és ben igual però més petit, de sa mida d'un mosset.
Una volta estan fets es fiquen dins es forn a uns 180 graus i quan comencen a agafar color es treuen i amb una espàtula es posen damunt es marbre de sa cuina perque es refredin. Quan ja són freds s'hi afegeix es floreti.

Motllo de pastissets





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada