divendres, 11 de gener del 2013

Tortada de llimona

Per fer aquesta tortada es podem emprar deiferents bases: pasta en fulls, pasta quebrada, crumbel, pasta de galeta maria, pasta d'avena. Totes questes bases a poc a poc les aniré posant. En aquest cas la veig fer amb pasta en fulls.Ingredients:

  • Pasta en fulls
  • 300gr de sucre
  • 5 cullardes de maicena
  • 3,5 dl d'aigua
  • 3 rovells d'ou
  • 3 cullarades de mantequilla
  • El suc d'una llimona
  • 3 clares d'ous per fer la merenga
Mesclam el sucre amb la farina i li afegim lentament l'aigua. Ho posam al foc fins que bulli 1min aproximadament, i a poc a poc  tiram un poquet de la mescla als vermells dels ous que tindrem a punt dins un bol. Ho ben remenam i ho tiram tot dins sa mescla que tenim al foc, esperam que bulli i li acabam de posar es suc de sa llimona i sa mantega. Quedarà una crema ben espessa. D'altra banda haurem enfornat sa pasta en fulls perquè es cogui , ja que si ho posam directament amb la crema no estarà prou cuita ja que després només haurem de gratinar  la tortada. Quan tenim la base cuita i posam la crema damunt i després ho tapam de merega i ho gratinam.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada